Odtłuszczone mleko, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy), laktoza, galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, ortofosforan wapnia, cytrynian wapnia, siarczan magnezu, witamina C, siarczan żelazawy, stabilizator – kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum®¹), witamina A, witamina E, witamina B₂, jodan potasu, biotyna, witamina D, witamina B₁₂.
¹Lactobacillus fermentum CECT5716
Produkt bezglutenowy
Skład dostosowany do potrzeb małego dziecka w okresie wzrostu
Małe dzieci, które ukończyły już wiek niemowlęcy, wciąż mają specjalne wymagania żywieniowe. Mleko HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® dla dzieci po 1.roku zawiera składniki odżywcze niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju małego dziecka, w ilości dopasowanej do jego potrzeb. W porównaniu z mlekiem krowim, w mleku HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® zawartość białka jest znacznie zredukowana - zgodnie ze szczególnymi wymaganiami żywieniowymi dziecka na tym etapie rozwoju. Ponadto, mleko HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® zawiera m.in. wartościowe żelazo wspierające procesy krwiotwórcze
i rozwój intelektualny oraz witaminę D ułatwiającą wchłanianie wapnia. Tak jak mleko następne HiPP 2 COMBIOTIK®, mleko dla dzieci HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® zawiera naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego.
- Praebiotik®
- Probiotik® Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego
- Umiarkowana zawartość białka*
- Witamina D wspomaga przyswajanie wapnia, wspiera budowę kości i zębów
- Żelazo wspiera procesy krwiotwórcze i rozwój intelektualny
- Witamina C wspiera układ odpornościowy
* zawartość białka w HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® wynosi 1,9 g/100 ml, a w mleku krowim 3,3 g/100 ml
Zastosowanie
Mleko HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® dla dzieci po 1. roku jest idealne jako mleczny posiłek na śniadanie– np. z Musli wielozbożowym HiPP BIO, jako kolacja lub po prostu między głównymi posiłkami.
HiPP
Ważne wskazówki
Mleko HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIK® jest przeznaczone dla dzieci po 1. roku i powinno być podawane w kubeczku.
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka, a także o higienę jamy ustnej od pojawienia się pierwszego ząbka - zwłaszcza przed snem.
Sposób przygotowania
Podczas przygotowania mleka należy postępować według instrukcji podanej na opakowaniu. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzi
np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzi
zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien by
świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
1. Przegotuj 150 ml świeżej wody pitnej i ostudź do temperatury ok. 40°-50°C*.
2. Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody.
3. Całą zawartość saszetki wsyp do kubeczka.
4. Dokładnie wymieszaj. Jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
Objętość porcji to 170 ml.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Puławska 303, 02-785 Warszawa.